Skötsel & underhåll

Skötsel & Underhåll

Vi säljer, monterar och reparerar allt inom solskydd.

Markiser till fönster, balkong eller terass, stilrena lamellgardiner till kontoret eller som en modern inredningsdetalj, måttanpassade rullgardiner...

 

Vi skräddarsyr efter dina behov och önskemål. Med mer än 20 års erfarenhet kan vi ge dig solskyddslösning som du kan njuta av i många år. Välkommen!


Teknisk information

Tekniska vävar har trots stor noggrannhet i tillverkning och konfektion, kännetecken som för en lekman verkar vara felaktigheter. Detta kan ibland leda till klagomål och reklamationer. Dessa avvikelser är inte sådana som påverkar tygets livslängd.

Vik och skrynkelmärken är omöjliga att undvika.

Dessa märken kan ses som streck på väven.

Optiska fel anses ej vara grund för reklamation


Dukbyte

 • Markistygets bredd är 120 cm. Vid tillverkningen av en beställd markisduk sys tyget löpande uhop i stadkanterna tills aktuellt mått uppnås. Skarvarna kommer inte alltid symmetriskt beroende på dukens färdiga mått, mönsterrapporter samt att duken skall vara symmetrisk i ytterkanterna. Skarvningen utförs med dubbelsöm och yttermanterna fållas. Detta innebär att den färdigsydda markisduken får en förstärkning där tyget blir dubbelt. Det kan därför uppstå bubblor på tyget när det rullas in på markisen.

 • Det markistyg som idag används är av spinnfärgad akryl. Vikten ligger på 290 – 300 g/m2, vilket innebär att ett nytt markistyg oftast är lite tyngre än det som användes förr. Detta kan medföra att ett gammalt markisstativ inte orkar ut den nya markisväven utan säckar lite.

 • Rengöring av gamla stativ ingår ej i priserna.

 • Reservdelar. Det har tillverkats många olika markismodeller. Det kan därför vara svåart att få fram vissa reservdelar. Detta gäller speciellt plastdetaljer som ändskydd på profilerna.

 • Vi tar inte ansvar för gamla markiser/komponenter som går sönder på grund av ålder eller förslitning under fackmannamässig hantering vid byte av markisduken.


Skötselråd

 • Väven stöter ifrån sig varje typ av vätska både vatten- och oljebaserade. Om en vätska genom tryck eller gnidning tränger in i fibrerna, räcker det att använda vanligt lösningsmedel för att avlägsna fläcken (kemisk ren bensin eller Tricloretylen)

 • Teflonbehandlingen förblir effektiv även efter upprebade tvättar. Tyger behåller alla ursprungliga egenskaper.

  Tvättinstruktion: Ej maskintvätt/maskintvättmedel

  Handtvätt/vattentvätt med mjuk borste i ljummet vatten (ej över 50°) med tvättmedel av handdisktyp.

  Skölj rikligt med vatten. Kemtvätt med vanliga i handeln förekommande produkter.

Kjells persienn

Utställning och verkstad på Magasinsgatan 2, Arvika

Öppet: Säkrast "inne" fredagar 13-17

 

Övrig tid nås vi på telefon
Telefon 0570-121 16
Mobil 070-6424417
e-mail kjell@kjellspersienn.se